+47 66 90 70 20

HR Rammedesign

Egenutviklede karbonrammer

I 2012 lanserte vi den første OX-rammen, og dette markerte en milepæl i vår historie. OX-rammen er den første karbonrammen vi har designet og utviklet helt selv, med en konkret plan om å skape en lett, komfortabel og vridningsstiv ramme som også hadde en radikal design med vår «signatur». Denne «signaturen» markeres med de unike setestagene med buet fasong, og målet med dette designet var at man selv med minimalistisk grafikk og få logoer skal kunne gjenkjenne denne rammen som en ekte Hard Rocx-ramme. Vi er lidenskapelig opptatte av å lage sykler med lekkert design, og OX-rammen har vært en viktig brikke i å ta denne lidenskapen til et nytt nivå. OX-rammen vant Merket for god design i 2012.

I 2014 lanserer vi OX2, som er en videreutvikling av vår første OX-ramme. Da arbeidet med å utvikle OX2 startet høsten 2012 hadde vi som mål å beholde mye av det visuelle uttrykket fra første generasjon av OX, men gjøre den nye rammen enda lettere, mer komfortabel og mer vridningsstiv. For å klare dette designet vi hele rammen på nytt, men beholdt vår «signatur» i form av de karakteristiske setestagene med buet fasong. Vekten ble redusert ved å analysere hvordan karbonstrukturen kunne bygges opp på en mer optimalisert måte, men fortsatt beholde holdbarheten. For at setestagene skal gi litt mer svikt i vertikal retning, og dermed øke komforten i bakrammen, ble profilen på setestagene flatet ut og gjort bredere. I tillegg ble mer materiale i overgangen mellom setestag og overrør fjernet for å oppnå ønsket effekt. Vridningsstivheten i styrerøret og krankhuset ble økt ved å optimalisere karbonstrukturen i disse områdene.

OX2 finnes i to graderinger: R, som står for Race, og S, som står for Sport. Felles for begge rammene er at de finnes i utgaver for 27,5’’-hjul og 29’’-hjul, og at de oppnår samme testverdier når vridningsstivhet og holdbarhet måles. OX2-R er bygget opp med dyrere karbonfiber enn OX2-S, noe som medfører en vektreduksjon på 100-150 gram i favør av R-versjonen.
HR-401 Super leggera Team SL - 30 degree

A-Line Aluminiumsrammer

A-Line rammen er, som OX2-karbonrammen, egenutviklet og designet i Norge. Den leveres eksklusivt på Hard Rocx-sykler. Flertallet av våre aluminiums rammer har A-Line design. Følgende detaljer kjennetegner disse rammene:

  1. Buet overrør og bakramme skaper en heltrukken linje som går fra styrerør og helt til baknav. Estetisk og vakkert i ekte Hard Rocx-tradisjon!
  2. Muscle Stays i bakrammen med økt rørdiameter sideveis er svært vridningsstivt og sikrer maksimal fremdrift for hvert tråkk. Resultatet er kontant respons i sykkelen og høyere fart.
  3. Premium Surface. Dette designet er oppnådd ved å glatte ut de doble sveisesømmene på rammen, og dette fører til mye penere finish. Denne detaljen finner du fra Stone Machine og oppover på terrengsyklene, og fra C3 SL og oppover på Cross Machine-hybridene.
  4. HR Sweep-bakramme. Denne spesielle bakrammen er nyutviklet og gir sykkelen et eksklusivt uttrykk som likner på våre OX2-karbonrammer. Finnes kun på Stone Machine, Cambrium SL og Helium-modellene.
  5. X6-aluminiumslegering. Dette er toppkvalitets aluminium med meget lav vekt på grunn av tynnere veggtykkelse i rørene. Finnes på modellene Cambrium SLog Helium samt C3SL, C4SL, C5SL og Equilibrium RR